Solpaneler villa Göteborg

Att installera solceller på din villa i Göteborg är ett klimatsmart sätt att spara pengar. Solenergi omsätts till växelström som du sedan kan använda till allt i hemmet - från att tända en lampa till att ladda upp din bil. Låter det intressant?

Kontakta oss

Vi hittar rätt lösning för dig 

Funderar du på solceller till din villa i Göteborg? Redan där har du kommit en bra bit på vägen mot ett riktigt bra beslut och en sund investering. Att fler och fler villaägare börjat inse att man måste ta egna initiativ i syfte att sänka sina kostnader är en direkt följd av det stigande elpriset. Att solpaneler på en villa kan sänka elkostnaden är en rejäl underdrift.

Vi har lång vana av att hjälpa villaägare med solceller för villor i Göteborg och har kapacitet att hjälpa dig hela vägen från start - via planering - vidare till mål i form av slutbesiktning och uppstart av din anläggning.

Väljer du att anlita oss börjar vi resan med att kostnadsfritt besöka dig för att titta närmare på hur just dina behov och förutsättningar ser ut. Därefter tar vi fram en skräddarsydd lösning för just dig. 

Solceller Göteborg
Solpaneler Göteborg

Solceller villa Göteborg – skräddarsydda lösningar

Att montera solpaneler på taket är den vanligaste lösningen vad gäller solenergi. Hur ditt tak ser ut kommer att spela roll för hur den framtida effekten blir. Ett vanligt sadeltak i plåt som vetter mot söder är att anse som optimalt, men det finns även möjlighet att installera solceller på andra taktyper samt på andra takmaterial. 

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder med lösningar som innebär god effekt, även om villan är placerad i allt annat än en optimal miljö.

Det finns även all anledning att titta närmare på hur ditt hus är placerat. Vetter taket mot norr kommer detta att innebära en sämre effekt - men även där kan man hitta olika lösningar där exempelvis solpaneler på marken kan komplettera de som monteras på taket. 

Använd skatterabatt och spara pengar 

Som privatperson kan du också göra avdrag i samband med att du installerar solceller på din villa. Det innebär rent konkret att du kan dra av 20 % av kostnaden för både material och arbete. Detta med ett årligt tak på 50.000 kronor. Viktigt är att du betalat in den summan i skatt - och det kan du också kontrollera genom att kontakta Skatteverket. 

Man ska också vara medveten om att en installation av solceller villa Göteborg kan komma med ett krav på bygglov. Det gäller primärt om ditt hus är placerat inom ett detaljplanerat område. Du bör således kontakta Byggnadsnämnden innan för att se vad som gäller. 

Vi sköter allt från start till mål 

Vårt företag kan erbjuda totalentreprenad i samband med en installation av solceller villa Göteborg. Det är en fördel för dig då du dels slipper anlita en massa olika företag och där du dels också slipper rodda kring logistik och organisering av dessa.

Rätt planerade solpaneler och rätt dimensionerad anläggning innebär att man som villaägare kan börja producera ett överskott av el och det är också något som man sedan kan sälja vidare. Man blir producent snarare än en konsument och man blir inte, på samma sätt som många är idag, beroende- och påverkad av den turbulens vi ser i omvärlden. 

 I vårt team finns projektledare, montörer och elektriker som dessutom har lång vana av att arbeta tillsammans. Det borgar för effektiva jobb av högsta kvalitet. Givetvis så kan du även verifiera våra ord genom att kontakta någon av alla våra referenser. Förhoppningen är att även du blir en av dessa inom en snar framtid!

Klimatsmart, smidigt och prisvärt!
Kontakta oss